Tentoonstellingen

Bijzondere vondsten in het licht

Vaak zijn er zulke bijzondere objecten om te laten zien of speciale verhalen te vertellen, dat we er een tijdelijke expositie aan wijden. Onze actuele en/of geplande tentoonstellingen vind je hieronder.

Lopende expositie

Expeditie vuistbijl

tot en met maart 2021 in De Vondst

Expeditie Vuistbijl is een archeologisch project dat zich richt op de vroegste bewoners van Limburg: Neanderthalers uit de IJstijd. Zij leefden ca. 300.000-35.000 jaar geleden, in het  zogenaamde middenpaleolithicum.

De relatie van deze vroege mensachtigen tot de moderne mens, die vanaf het zogenaamde laatpaleolithicum verschijnt, is het onderwerp van veel wetenschappelijke discussie en onderzoek. Het is de laatste jaren duidelijk geworden dat Neanderthalers veel capabeler waren dan tot voor kort werd aangenomen.

Meer informatie

Afgelopen exposities

ITTA – van skelet tot portret

Onze mini-expositie ITTA toont de gezichtsreconstructie van een middeleeuwse dame uit Itteren. Wie was deze vrouw? Wanneer leefde zij? Hoe oud is ze geworden? Was ze van eenvoudige komaf of juist niet?

Een statige dame van in de veertig: dat moet Itta in de 7e eeuw zijn geweest. Dankzij moderne technieken en ouderwets monnikenwerk hebben de bij Itteren gevonden resten van de vrouw een gezicht gekregen.

Meer informatie
Menu