Zien & Doen

Kloppend hart van archeologisch Limburg

In De Vondst, de archeologische schatkamer van Limburg, maken we de verhalen van Limburg uit het verleden echt beleefbaar. Er is van alles te zien en beleven op het gebied van de Limburgse archeologie. En de entree is gratis!

Bewonder onze tijdelijke expositie, kijk mee met restauratoren die aan het werk zijn of sluit aan bij een van de rondleidingen. Wil je zelf ervaren hoe het is om archeologische werkzaamheden uit te voeren? Schuif dan eens aan bij onze Archeohotspot tafel.

Tentoonstellingen

De Vondst organiseert uiteenlopende tentoonstellingen op het gebied van archeologie. Op de pagina tentoonstellingen vind je informatie over de actuele en eventueel geplande expo’s.

Ga naar pagina…

Archeohotspot

Aan onze archeohotspottafel kun je aan de slag met het bekijken, selecteren en determineren van verschillende soorten vondsten en scherven. Deze zijn afkomstig van bijvoorbeeld Kasteel Schaloen of Slot Schaesberg. En jij mag ons helpen met puzzelen! Iedereen is welkom!

Ga naar pagina…

Rondleidingen

Meld je ook eens aan voor een van onze rondleidingen. De ene keer leiden we je rond in het depot, de volgende keer laten we je alles zien in het restauratie-atelier. Deze en andere rondleidingen vind je in de agenda.

Ga naar pagina…

Agenda

Op dit moment is De Vondst jammergenoeg niet te bezoeken. Naar aanleiding van de verscherpte maatregelen rondom het corona virus zijn onze deuren gesloten tot nader order.

Ga naar pagina…

Kinderfeestjes

Wil jij een échte archeoloog worden op je verjaardag? Dat kan in De Vondst! Werk mee aan een opgraving en onderzoek de vondsten. Ook ga je aan de slag met het restaureren en conserveren van munten en scherven.

Ga naar pagina…

Voor scholen

Bekijk onze mogelijkheden voor een educatief bezoek aan de Vondst. Voor iedere leeftijd bieden we een interessant en leerzaam programma waarbij leerlingen aan de slag gaan met hun eigen geschiedenis.

Ga naar pagina…

Voor bedrijven

Zakelijke ontdekkingen doen? In De Vondst kun je een overleg, conferentie of lezing organiseren. We bieden interessante mogelijkheden voor een zakelijk bezoek gecombineerd met bijvoorbeeld een rondleiding of catering.

Ga naar pagina…

Escape Game

In De Vondst heeft een geheim genootschap, genaamd Custos, ‘de schat van het verleden’ verborgen. Kom jij met jouw team alle clues ontdekken, puzzels oplossen en geheimen ontrafelen?

Ga naar pagina…
Menu