Restaura

Stichting Restaura: restauratie en conservatie van archeologische voorwerpen

Restaura is een restauratieatelier gespecialiseerd in het onderzoeken, conserveren en restaureren van archeologische voorwerpen.

Wij werken met alle soorten metalen, glas, hout, leer, aardewerk en steen. Onder andere werken we voor musea, archeologische diensten en opgravingsbedrijven. Wij beschikken over een goed uitgerust restauratieatelier met uitgebreide faciliteiten.

Ons team bestaat uit specialisten met een gedegen kennis van restauratie en archeologie. Ze hebben een universitaire- en/of interne praktijkopleiding doorlopen. Naast hun discipline in het restauratievak beschikken ze over aanverwante kennis zoals het vervaardigen van replica’s, het maken van röntgenopnamen of het uitvoeren van XRF-analyses.

Onze archeologen kunnen in het veld blokbergingen uitvoeren zodat complexe vondsten in het restauratieatelier verder kunnen worden uitgewerkt.

Om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen op het gebied van restauratietechniek en materiaalkennis onderhouden wij een goede relatie met universiteiten en collegae in binnen- en buitenland.

Wij streven ernaar aan ons toevertrouwde voorwerpen optimaal te behandelen en te omgeven met de grootst mogelijke zorg.

Vragen?

Heeft u vragen over een specifiek te behandelen voorwerp? Stel u This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. en stuur foto’s mee om de toestand en schade van het voorwerp te verduidelijken.

U kunt ons ook elders volgen

Contact

 • E-Mail:

  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 • Tel.:
 • Adres:

  Raadhuisplein 20
  6411 HK Heerlen

Openingstijden

 • Din - Vrij:

  10.00 t/m 17.00

 • Zat & Zon:

  12.00 t/m 17.00

 • Maandag:

  gesloten