Over De Vondst

Kloppend hart van archeologisch Limburg

Zoeken naar sporen uit het verleden: omdat het interessant is, of omdat je meer over je voorouders wilt weten. Of omdat je je eigen geschiedenis beter wilt begrijpen. Of omdat je verbindingen wilt leggen tussen heden, verleden en toekomst. Bij De Vondst ben je daarvoor aan het goede adres! De Vondst is het kloppend hart van archeologisch Limburg.

Graven naar je eigen geschiedenis

Het is dus geen museum, maar veel meer dan alleen een archeologisch depot: het is dé plek in Limburg voor iedereen die nieuwsgierig is naar het verleden! Je kan hier ontdekken wat er allemaal moet gebeuren voordat een archeologische vondst in een museumvitrine belandt. Je kunt hier letterlijk graven naar je eigen geschiedenis!

De Vondst is een echte ‘beleef’-plek. Je kunt hier zelf ervaren wat er allemaal bij archeologie komt kijken. Je beleeft wat er gebeurt vanaf het graafwerk tot het moment dat iets tentoongesteld wordt. Van vondst tot vitrine dus.

Partners

De Vondst is het kloppend hart van archeologisch Limburg waar het provinciaal depot, de kantoren van Historisch Goud en restauratieatelier Restaura gehuisvest zijn.

Ga naar pagina…

Team

Bij De Vondst hebben we verschillende disciplines bij elkaar weten te brengen, hetgeen heeft geresulteerd in een team met echte toppers. Archeoloog, historicus of restaurator, we hebben alles onder één dak!

Ga naar pagina…

Vrijwilligers

Draag jij archeologie een warm hart toe of heb je interesse in archeologie en lijkt het je leuk om vrijwilligerswerk te doen? Bij De Vondst zijn ambassadeurs en vrijwilligers altijd van harte welkom.

Ga naar pagina…