Vind De Vondst

Bereikbaarheid

De Vondst ligt in Heerlen, aan de rand van het centrum, schuin tegenover het thermenmuseum. Het gebouw, de voormalige bibliotheek, is eenvoudig te bereiken zowel met de auto als met het openbaar vervoer.

Met de auto
Gebruik voor je navigatiesysteem het adres Raadhuisplein 20, 6411 HK in Heerlen. De Vondst heeft geen eigen parkeergelegenheid. Je kunt op minder dan een minuut loopafstand parkeren in de Q-Park Raadhuis parking aan de Uilestraat 4 in Heerlen.

Plan je route

Met het openbaar vervoer
De Vondst ligt op loopafstand vanaf het treinstation Heerlen. Volg vanuit het station de Geerstraat en sla linksaf de Honigmannstraat in en loop deze helemaal uit. Sla op het einde linksaf de Geleenstraat in en sla daarna direct rechtsaf de Raadhuisstraat in. Na 100 meter zie je De Vondst voor je liggen.

Plan je route

Midden in het Romeins Kwartier
Deze plek was ooit het centrum van Coriovallum, Romeins Heerlen en is daarmee een archeologisch heel interessante plek. Het ligt op de kruising van twee Romeinse handelswegen: de Via Traiana van Xanten naar Trier en de Via Belgica van Boulogne-sur-mer naar Keulen. Ons gebouw ligt pal naast de plek waar de twee wegen ooit kruisten. Het gebouw staat zelfs boven op een stuk Romeinse weg.

De gemeente Heerlen werkt samen met IBA en Parkstad Limburg aan het zichtbaar maken van de Romeinse geschiedenis in dit gebied. Het gebied rondom het Thermenmuseum, Tempsplein, De Vondst, het stadhuis, Quatro Cinema en Luciushof is daartoe omgedoopt tot het Romeins Kwartier.