Workshop materiaalherkenning

Datum: Nieuwe data volgen binnenkort

Archeo Academy – Masterclass materiaalherkenning 

Ben je vrijwilliger- of amateurarcheoloog of lijkt het je het interessant om met archeologische vondsten aan het werk te kunnen gaan? Dan hebben we goed nieuws voor je! Bij De Vondst kun je een “Masterclass materiaalherkenning” volgen.
 
27 juni: basisworkshop materiaalherkenning deel 1 (13.00 – 17.00 uur)​ In deze workshop zullen we aardewerk, de meest aangetroffen vondstcategorie, uit diverse periodes centraal stellen. Als je deze workshop volgt, ben je beter in staat materiaal te herkennen en te plaatsen in de tijd. De workshop bestaat uit een hoorcollege en een practicum waar je zelf aan de slag gaat. Deze workshop is geschikt voor mensen die geen/nauwelijks ervaring hebben met archeologische vondsten (in het algemeen).​
7 juli: basisworkshop materiaalherkenning deel 2 (13.00 – 17.00 uur)​ Deel 2 gaat meer in op aardewerk en andere veel voorkomende vondstgroepen, het meer specifiek plaatsen in de tijd en het letten op herkenningspunten aan de vondsten. Deze workshop is geschikt voor mensen die de eerste workshop hebben gevolgd of voor mensen die al vaker met vondsten gewerkt hebben en enige basiskennis hebben. Het materiaal dat op tafel komt, bevat een mix van onder andere verbrande, verweerde en verkleurde scherven.
 
< Aanmelden kan niet meer >

Deel dit met vrienden of collega’s

Menu