Stadswandeling Romeins Kwartier

Datum: doorlopend

Ga op pad, treed in de voetsporen van de Romeinen en leer het Romeins Kwartier écht kennen.
Je kunt bij de Visit Zuid-Limburg shop of bij De Vondst een kaart kopen voor 1 euro waarmee je dwars door het Romeins Kwartier kunt lopen. Je komt langs alle hoogtepunten: vindplaatsen, kunstwerken, belangrijke gebouwen en archeologische opgravingen. Super handig én leuk om in korte tijd veel te leren over voormalig Coriovallum.

Gemeente Heerlen ontwikkelde in samenwerking met Visit Zuid-Limburg de “Romeinse Route”, een handige en leuke voettocht door het Romeins Kwartier. Hier is ook een BooQi voor ontwikkeld, een uitvouwbare informatiekaart op klein formaat.

In het Romeins Kwartier ontdek je Coriovallum anno nu. Je bewondert de indrukwekkende archeologie, maar proeft ook de moderne sporen van het eeuwenoude erfgoed: liefde voor kunst, handel, ambacht en architectuur. Ze hebben het Coriovallum nooit verlaten.

Over Romeins Kwartier Heerlen

In opdracht van de Gemeente Heerlen, werken diverse partners met vereende krachten eraan om het Romeinse verleden van Heerlen een nieuwe plek, midden in de stad te geven. Die plek wordt het Romeins Kwartier: daar wordt archeologie een belevenis van nu. Het doel is om het rijke Romeinse verleden terug te brengen in de openbare ruimte, in de harten van Heerlenaren en in het bewustzijn van iedere bezoeker. Niet met oude zuilen en poorten, maar juist via moderne pleinen, straten en gebouwen kun je het Romeinse verleden beleven. Bijvoorbeeld in de musea en openbare gebouwen, die hier dicht bij elkaar liggen. De bewoners en ondernemers zijn trots op hun Romeins Kwartier. Je bent welkom! Meer informatie: www.romeinskwartierheerlen.nl

Deel dit met vrienden of collega’s