De Vondst πŸ–€ Nederlands MijnMuseum

Datum: data worden gepland

Arrangement GRAVEN EN DELVEN

Ontdek ondergronds Heerlen!
De Vondst en het Nederlands Mijnmuseum in Heerlen bieden een nieuw arrangement aan; een tijdreis door ondergronds Heerlen aan de hand van het indrukwekkende mijnverleden en de rijke archeologische vondsten uit de regio.

Er is geen stad in Nederland waar zoveel geschiedenis verstopt zit in de grond als Heerlen. Romeinse vondsten vertellen de ontstaansgeschiedenis van de stad, middeleeuwse vondsten onthullen het leven in een landsfort en in de vorige eeuw ontstond er een enorm ondergronds labyrint tijdens de grootschalige winning van steenkool. Met het arrangement Graven & Delven maak je kennis met de bodemschatten van Heerlen.

Het arrangement begint in het Nederlands Mijnmuseum, gevestigd in één van de laatste mijnschachten van Nederland. Hier krijg je een rondleiding, bekijk je twee korte historische films en bewonder je authentieke mijnobjecten: van glimmende mijnlampen tot de nog werkende liftophaalmachine die een eigen gebouw inneemt. Onder het genot van koffie en vlaai kun je de indrukwekkende geschiedenis op je in laten werken.

Tijdens een pauze van een half uur of een uur (afhankelijk van de starttijd) begeef je je naar De Vondst. Je krijgt hiervoor een plattegrond. Bij de Vondst kun je kiezen uit het volgen van een rondleiding, het zelfstandig op ontdekking gaan met een audiotour of het spelen van onze Escape Game waarin je binnen een uur door het kraken van codes een schat kunt vinden (geschikt vanaf 10 jaar).

Het arrangement Graven & Delven bestaat uit toegang + rondleiding + koffie/ thee & vlaai bij het Nederlands Mijnmuseum en een rondleiding/audiotour bij De Vondst. Dit kost € 10,50 per persoon, duurt 4 tot 4,5 uur en is te boeken op vrijdagen om 10.30 of 12.30 uur viaΒ www.nederlandsmijnmuseum.nl/graven-delven. Heb je interesse in de combinatie met onze Escape Game mail dan naar reserveringen@nederlandsmijnmuseum.nl

Deel dit met vrienden of collega’s

Menu