ARCHEO live

Datum: iedere dinsdag en donderdag

Tijdelijke archeologiewerkplaats in het Romeins Kwartier Heerlen

In de binnenstad van Heerlen wordt deze zomer een leiding aangelegd om diverse gebouwen op het Mijnwater-netwerk aan te sluiten. Dat betekent dus: graafwerkzaamheden, dwars door het Heerlense Romeins Kwartier. Omdat in dit gebied al vaker Romeinse resten zijn gevonden, wordt het werk uitgevoerd onder archeologische begeleiding. Want…wie weet wat we ontdekken…?!

KIJKEN EN MEEDOEN
Voor het Thermenmuseum staat een tijdelijke werkplaats waar iedereen op dinsdag en donderdag van 10.00 tot 16.00 uur een kijkje kan nemen.

Ook de Archeohotspot van De Vondst wordt vanuit deze werkplaats georganiseerd. Het is mogelijk om met de archeologen te praten, kaarten te bekijken en vooral ook om zelf aan de slag te gaan met de vondsten die we bij de graafwerkzaamheden tegenkomen. Denk bijvoorbeeld aan het wassen en sorteren van gevonden resten en materialen.

HEERLEN ONDERGRONDS
Hoe Heerlen ontstaan is, ontdek je in parels als Kasteel Hoensbroek, de Schelmentoren en het Romeins Badhuis. Maar ook onder de grond zit een deel van onze geschiedenis verborgen. De mijngangen, (schuil)kelders, resten van de middeleeuwse vestingstad en de Romeinse stad Coriovallum.

Kom jij ook meespeuren naar ondergronds Heerlen deze zomer? Je bent welkom in onze werkplaats (Coriovallumstraat 9 Heerlen).

Heb je interesse om ons als vrijwilliger te helpen met het archeologische onderzoek? Meld je dan aan via info@devondst.nl.

Deel dit met vrienden of collega’s

Menu